Kärleken till Uggs

Jag har bott i Australien i två år. Det sätter sin prägel på hela ens identitet. Det låter kanske konstigt men någonstans så identifierar jag mig delvis med Australien. Jag bodde och levde där i två hela år, jag blev trots allt lite en av dem. Åh vad jag saknar Aussie ibland. För att inte tala om vintern nu när folk drar på sig Uggs. Jag köpte ju ett par där men tyvärr var jag tvungen att hiva dem ifjol eftersom hela sulan var uppsliten och skon läckte in. Japp, så mycket tyckte jag om dem. Perfekta skon att dra på sig när snön och kylan är han och man typ ska ut med hunden runt kvarteret. Och ja, man kan ju ha dem när som helst såklart! Nu har jag faktiskt spanat in ett par nya på Zalando. Den klassiska modellen och färgen. Rabattkodsidan.se erbjuder rabattkod Zalando, så jag är ju sugen, det måste jag erkänna. För mig handlade det liksom om mer än bara en sko. Det var en känsla att dra på sig dem. Veta historien bakom skon och vad den betyder för kulturen. För mig var det som att bli en del av Australien igen när jag tog på mig dem de kalla vinterdagarna (då man längtade som mest efter Aussie…). Svårt att förklara, du/ni måste uppleva det själva! Downunder hade alla Uggs. Jag skojar inte. Och då är det liksom 30 grader i medeltemp där. Men folk drog på sig dem efter surf och då värmde de gött liksom. Alla borde förresten testa på att byta kultur någon gång. Man ser sitt land och sin omgivning med andra ögon sedan. Jag har till exempel blivit mer öppnare som person och tycker inte att någon som börjar prata med mig på bussen är skitkonstigt och psykisk sjuk. Personen kanske bara är hjärtlig, nyfiken och inte så himla inåtvänd och blyg som många av oss är här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *