Kakelugn

Kakelugnar är en gammal konst, och ett utmärkt sätt att värma upp ett hem. Konstruktionen är egentligen en murad och kakelklädd eldstad som håller värmen upp till flera timmar. Därav behövs inte ved ständigt läggas in för att höja värmen. Att ha en kakelugn i hemmet är en mycket god resurs och kan absolut bespara dig en del av din värmekostnad. Därför är det också mycket viktigt att hålla kakelugnen i gott skick för att den ska kunna värmas upp så effektivt som möjligt.

Renovering av kakelugn
Att renovera en kakelugn kan vara på sin plats om ugnen är otät, då uppvärmningen inte alls blir lika bra och risken för brand ökar. Ett sätt att åtgärda problemet är tätning med keramikmassa, även kallat glidgjutning. Ett annat sätt är att använda sig av flexibla insatsrör. För att renoveringen ska bli ordentligt utförd bör den såklart utföras av auktoriserad personal, som använder sig av certifierade metoder för renovering.

Många fördelar
En kakelugn i vardagsrummet, sovrummet eller i hallen är givetvis inte bara ett bra sätt att spara pengar på. Det är också en mycket trevlig och välkomnande detalj i hemmet. Den ger en värmande känsla som får vem som helst att känna sig välkommen. En bra fungerande kakelugn är endast till fördelar för alla i hushållet. En gammal kakelugn i ett gammalt hus kan behöva renoveras, men detta är enbart en investering både för plånboken och för hemkänslan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *